mandag 8. desember 2008

Kampen om Liverpool er over


Så var det over. I går natt pakket Sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum sammen tilbudet om å kjøpe Liverpool fra den dysfunksjonelle amerikanske eierduoen Tom Hicks og George Gillett Jr. Den tilsynelatende bunnløse tålmodigheten gikk dessverre ut på dato for Emiren av Dubai etter to år med mislykkede budrunder.

Det ble altså
aldri enighet mellom de kristen-konservative, cowboyhatt-bærende, hesteridende, ishockey-elskende, høyre-orienterte drittstøvlene og den skjeggete frelser. Amanda Staveley, rådgiver for det som er verdens tredje rikeste menneske, offentliggjorde sjokkbeskjeden ovenfor Hicks og Gillett Jr. med bakgrunn i den siste tids ‘finanskrise’ og det Emiren kaller for ‘en arrogant holdning i forhold til det urealistiske verdiestimatet på vitterlige £600 millioner’.

De aller fleste
, administrasjonen i klubben inkludert, trodde nok at dette simpelthen var en taktisk manøver fra interessenten, men den gang ei. Det skal heller ikke være muligheter for at sjeiken kommer på banen igjen, i følge Staveley. Toget har gått. For lengst.

Hicks og Gillett Jr. skal ha gulpet opp et eller annet om andre potensielle investorer fra den arabiske halvøy, men dette medfører nok en relativt mager grad av riktighet. Det som de to vandrende kolesterol-bombene heller bør fokusere på er refinansieringen av lånet på £350 millioner. Fristen for å forhandle frem en seks-måneders utsettelse av nedbetalingen utløper 25. januar 2009. Det begynner å haste.

Finanskrisen har bydd
opp til dans med amerikanerne, og spesielt Gillett Jr. føler seg nå svimmel etter et aldri så lite maraton på dansegulvet. Sjeik Mohammed hadde sjekkheftet klart, men interne strider førte til en god, gammeldags rævkjøring av hele prospektet.

Siste ord er
neppe sagt i denne sagaen.

8 kommentarer:

  1. Måtte de brenne i helvete

    SvarSlett
  2. lenge... lenge.. og godt. en grilling av de sjeldne

    SvarSlett
  3. La oss håpe at de får refinansiert lånet. Det er pri 1.

    SvarSlett
  4. jeg tror ikke klubben trenger mer av dette dritet. utenomsportslig vas.

    SvarSlett
  5. jeg synes tom hiks er fet, jge!

    SvarSlett
  6. håper de klarer å finne frem pengesekken i januar.. hadde vært deilig med en klassesigning..

    SvarSlett
  7. fuckpuppy: hadde bare blitt VAS uansett med arabiske eiere

    SvarSlett
  8. Er ikke greit med amerikanske eiere som ikke har peil på hva onkelig fotball er. Må huske at disse er vokst opp med amerikansk fotball osv. Disse 2 eierne kommer til å ødelegge klubben desverre.

    SvarSlett

Ris, ros? Reaksjon?