tirsdag 3. februar 2009

Hektisk i Soho Square


Det var litt av en dag i går. Som forventet ble Robbie Keane solgt tilbake til Tottenham for £16m, en overgangssum som kan øke til over £19m avhengig av hvorvidt Spurs tar hjem noen troféer i løpet av de nærmeste årene, mens Andrej Arsjavin og Ricardo Quaresma signerte for henholdsvis Arsenal og Chelsea.

De stakkars, arme administrasjonsmedarbeiderne ved det engelske fotballforbundets hovedkvarter i Soho Square våknet garantert med hodepine i dag tidlig. For overalt føk det meldinger inn om flere titalls nyregistrerte spillere. Og dermed er det duket for en interessant helg med flere nye fjes i Premier League.

En full oversikt over månedens transfervirksomhet kan lastes ned her.

Tottenham-Arsenal

Den første kampen det rettes fokus mot er hatoppgjøret mellom Tottenham og Arsenal på White Hart Lane. Selv om det ikke ennå er offentliggjort vil nok den russiske playmakeren Andrej Arsjavin være med i troppen til Arséne Wenger. Etter intens forhandling mellom Zenit St. Petersburg og Arsenal fikk de røde sin mann for omtrent £12m. Altfor billig, mente Zenit, som ble truet med både rettsak og streik fra Arsjavins visstnok 'aggressive' representanter. Hvem klarer seg best av Keane og Arsjavin? Jeg forutser en heseblesende kamp søndag kl. 14.30. Masse mål, men uavgjort. 2-2.

Chelsea-Hull

Det blir også
morsomt å se hestehalebærende Ricardo Quaresma i helblått på Stamford Bridge, lørdag kl. 16. Den portugisiske lynvingen starter sannsynligvis kampen mot Hull, noe som ikke akkurat har vært hverdagskost etter marerittet i Inter Milan. Quaresma ble buet av banen etter 1-1 resultatet hjemme mot Torino, og har vært fullstendig ute i kulden hos José Mourinho. Sulten portugiser gjenforent med farsfiguren Felipaõ? Det kan jo kun bli én ting - et skuffende uavgjortresultat hjemme mot ultradefensive Phil Brown og co. 1-1.

Man City-Middlesbrough

Ai, ai, ai.
Dette skulle være kampen da de lyseblå stilte med den ene verdensstjernen etter den andre. Men Kaká takket nei, noe som virket symptomatisk for alle de andre hundre overambisiøse forsøkene på nye spillere fra City denne måneden. I stedet ble det Shay Given for £11m fra Newcastle, Wayne Bridge for hele £12m fra Chelsea, Nigel de Jong for £8m fra Hamburg og, selvsagt, superstjernen Craig Bellamy. Signert fra West Ham for nærmere £14m. Med golfklubbe. Og hatt. Boro har uansett ingenting å stille opp med borte mot schizofrene City lørdag kl. 16. 3-1.

Det var mine
tre utvalgte kamper for helgen. Selvsagt skal jeg se Liverpool slå Pompey borte lørdag kl. 18.30, samt Uniteds pinlige 0-0 kamp på Upton Park; men inntil da har jeg nok med å holde meg oppdatert på de siste overgangene. Bruk nedlastningen over - den gir deg oversikten!



4 kommentarer:

  1. Som sagt over. 12 millioner. Kan øke til 15-16.

    SvarSlett
  2. Niks. 16 millioner pund, pluss mulighet for tre millioner til, altså 19 millioner totalt.

    SvarSlett
  3. liverpool echo sier det. Alle andre sier 12.

    SvarSlett

Ris, ros? Reaksjon?