mandag 2. februar 2009

Venter i spenning


Det har over
lengre tid blitt spekulert i hvorvidt Liverpools amerikanske eiere, Tom Hicks og George Gillett Jr., vurderer å selge klubben til den kuwaitiske billionæren Nasser Al-Kharafi. Men nå ser det ut til at spekulantene får noe mer håndfast å slå i bordet med.

Under gårsdagens kamp mot Chelsea ble nemlig Liverpools ferske finansdirektør Philip Nash avbildet sammen med Hicks og Gillett Jr., samt representanter for det som er verdens 46. rikeste menneske.

Amerikanerne, som ikke lenger er på talefot, har lidd enormt under finanskrisen og klarer neppe å refinansiere lånet på £350m før den utsatte fristen i juli. Duoen har hele tiden stått i mot bud fra potensielle investorer ettersom ingen hittil har matchet verdiestimatet på £500m. Det er dermed knyttet en stor grad av forventning rundt forhandlingene mellom partene.

Liverpool har allerede vært i Kuwait opptil flere ganger, og det virker nå helt klart at både Hicks og Gillett Jr. ønsker å selge. Nasser Al-Kharafi er en styrtrik fotballentusiast med over 14 milliarder dollar i personlig formue, og kjenner visst klubben svært godt etter et studieopphold i Liverpool på 70-tallet.

Skulle handelen gå
gjennom vil den umiddelbare byggingen av det nye stadionanlegget med en kapasitet på 75 000 påbegynnes, noe Hicks og Gillett Jr. ikke har klart å levere i henhold til lovnader og visjoner fra den fatale overtakelsestalen i 2007.

Benítez vil også da signere en ny kontrakt med klubben som gir ham full kontroll over spillerkjøp. Det kan bli en spennende vår. David Villa, anyone?

1 kommentar:

Ris, ros? Reaksjon?