mandag 2. februar 2009

Lenge siden sist


Akk. Lenge siden sist. Altfor lenge. Jeg har ikke klart å skrive noe som helst på bloggen siden desember 2008 grunnet Liverpools dramatiske periode med kontinuerlig poengtap. Det har vært i overkant hardt å håndtere. Men etter gårsdagens glitrende seks-poenger mot Chelsea ser det plutselig lyst ut igjen.

På mange måter var dette være eller ikke være for de røde. Manchester United har gjenerobret plassen på toppen av tabellen, og fremprodusert en seiersrekke basert på urokkelig kløkt og erfaring. Vi vet alle hva de regjerende mesterne er i stand til, og det faktum at laget nå har spilt godt over 1200 minutter med ligafotball uten baklengs er et eneste stort testament til hvor overbærende stor utfordringen er. Det skal nemlig godt gjøres å vippe Sir Alex Fergusons menn av pinnen.

Bakgrunn for positivitet

Men Liverpool, anført av Fernando Torres og Steven Gerrard, har nå en vidunderlig mulighet til å sende ut en intensjonsmelding til erkerivalene på Old Trafford. Jeg tror at Benítez’ menn trives best i utfordrerposisjonen bak ligalederne. Presset er ikke lenger så overveldende, mens medias søkelys heller retter seg mot andre. Tiden er nå kommet for å levere, noe spesielt Torres og Benayon absolutt gjorde i 2-0 seieren i går. Og med verdens beste spiss i toppform er Liverpool et helt annet lag.

Det er også verdt å merke seg at Liverpool i løpet av de tre siste årene har vært det beste laget i Premier League fra januar og utover (hva poengfangst angår). Det eneste problemet har jo vært at ligaen allerede har vært tapt ved nyttår, slik at laget dermed overhodet ikke spiller under verken stress eller press.

Robbie Keane til Spurs i natt

I den siste tid har spekulasjonene grodd fast i Liverpool-leiren, med Rafa Benítez som mål for medias ubarmhjertige og hensynsløse heksejakt. Robbie Keane har gjort lite enn å forpeste lagmoralen, og ser ikke ut til å takle posisjonen som andre- og tredjevalg på Anfield. Det verserer kratige rykter om at Keane vil bli solgt til Tottenham i natt for £15m, og at Javier Saviola blir hentet inn som erstatter - rett foran nesen på PSV Eindhoven som står klar med sjekkheftet.

Robbie Keanes agent, Struan Marshall, har i løpet av de siste dagene blitt observert sammen med Rick Parry og Daniel Levy. Skulle Liverpool ikke akseptere budet er det også mulig at den irske floppen blir lånt ut til White Hart Lane for resten av sesongen. En permanent overgang er da aktuell først i sommer, og prisen avhengig av hvordan Keane gjør det for Harry Redknapps menn.

En annen mulighet er at Aaron Lennon implementeres i handelen, noe Benítez foretrekker mot et kalkulert og risikofylt tap på £5m. Keane er som kjent helt ute i kulden på Anfield, og har vært en eneste stor skuffelse for trenerteamet. Både Parry og Benítez skal visst være rasende på iren etter gjentatte disiplinærproblemer på treningsfeltet. Skulle Keane bli solgt i natt er det nok det beste for klubben, Spurs og ham selv.

3 kommentarer:

  1. Hvis Lennon går til Liverpool blir jeg så satans forbanna.. Sutre-Rafa kommer til å ødelegge han også. Vil ikke ha Keane tilbake. Hvem forlater kona si for et elendig fylleknull med jenta man var forelska i på ungdomsskolen?

    SvarSlett
  2. Gratulerer med seier i går forresten!
    Benayoun herjet!

    SvarSlett
  3. Ja, det var en deilig og kjærkommen seier. Trengte den ass. Uansett hva du sier, tror og håper jeg at Keane stikker tilbake. Lennon har vi (litt) bruk for. Men kan ikke se for meg at han tar plassen fra Kuyt. Han kan vel ikke spille venstre?

    SvarSlett

Ris, ros? Reaksjon?