torsdag 5. februar 2009

Parademarsj til helvete


Fotball er en rar, men vidunderlig sport. I går skulle Liverpool feie over Everton og sikre avansement til FA Cupens 6. runde. Men det ble aldri noen fest på Goodison Park. Den forutsette parademarsjen endte dessverre i helvete.

David Moyes’ mørkeblå destroyere klarte nemlig å slå ut erkerivalen etter 118 minutter med ulidelig håpløs fotball. Liverpool måtte spille med 10 mann fra det 76. minutt etter at ungfolen Lucas Leia fikk sitt andre gule kort av dommer Alan Wiley. Liverpool la seg bak, og ingen av lagene klarte å produsere noe som helst. Det ble på mange måter en fadese fylt med frispark, krangling og utrettelig løping.

Ikke bare røk
vi ut av cupen, men vi slet ut hele førsteelleveren foran den vitale kampen borte mot Portsmouth på lørdag kl. 18.30. I tillegg er det også konstatert at Steven Gerrard er ute med lårstrekk i tre uker. Kapteinen måtte ut etter snaue kvarteret i gårsdagens kamp.

Det er litt urovekkende at et lag kan ødelegge en fotballkamp til en såpass nedverdigende grad. For i går var det overhodet ikke mye underholdning på banen. Og det er desto mer irriterende at det er såpass effektivt. Skal man slå Liverpool er det visst bare å lage frispark. Hele tiden. I samfulle 120 minutter. Man ødelegger rytme, tempo, sjel og underholdningsverdi i kampen, samtidig som man avanserer og høster ros fra alle kanter. Perfekt!

Nå handler det
om å reise seg så fort som anatomisk mulig. Liverpool må slå Portsmouth på Fratton Park. Hvis ikke er det over og ut. Det lukter Nabil el-Zahr lang vei.

5 kommentarer:

  1. Liverpool kan takke seg sjæl. Spilte for å nå bingoen (straffekonk.). Jævla feigiser!

    SvarSlett
  2. Liverpool spilte taktisk klokt. Det er på ingen måte lurt å gi vekk rom når man er i undertall, spesielt i en såpass stor del av kampen. Strategien var nok å få Everton til å fosse fremover, slik at vi kunne få utnyttet rommet som de blå etterlot.

    Men det var jo heller ikke mulig da Everton lå konstant igjen. Da vi kom i gang med ekstraomgangene var Liverpool ekstremt slitne, og prøvde dermed å forsvare seg til straffespark. Alle som har fulgt med i den siste tid, og da mener jeg de siste fire årene, vet jo at Liverpool er et eksepsjonelt sterkt straffelag. Spesielt med Reina i mål.

    Hva skulle Benítez gjøre? Fosse fremover i angrep med ti mann, og la et utslitt lag jakte utlikning?

    Det var en helt korrekt strategi som fungerte fint opptil det 118. minutt. Everton vant på grunn av det røde kortet. Ingenting annet. Ellers er det forøvrig et motbydelig lag som spiller motbydelig fotball.

    SvarSlett
  3. Enig. everton er håpløse.

    SvarSlett
  4. Er ikke så lett når man må spille uten spisser. Blir mer underholdt av å se på Everton enn av å se Liverpool, any given day.

    SvarSlett
  5. haha.. latterlig kommentar! everton MER underholdende enn liverpool??

    SvarSlett

Ris, ros? Reaksjon?