tirsdag 10. februar 2009

Scolari sparket i Chelsea


Luiz Felipe “Big Phil” Scolari fikk i går sparken i Chelsea kun syv måneder etter han overtok sjefsstolen på Stamford Bridge. Tålmodigheten til styrtrike Roman Abramovitsj var tilsynelatende mer tynnslitt enn vi trodde. Etter 0-0 kampen hjemme mot Hull sist helg ble laget buet av banen, fulgt av protester mot Scolari utenfor stadionanlegget. Ikke akkurat hverdagskost for en russisk eier og hans visjon om å føre Chelsea inn i fotballhistorien som ‘tidenes mestvinnende lag’.

Det faktum at
fotballens bestefar nå er gjort arbeidsløs er blitt møtt med sjokk og vanry blant godt skodde kolleger i Premier League. Sir Alex Ferguson uttrykte sympaty for brasilianeren, og vedgikk at ‘det simpelthen ikke var nok tålmodighet igjen i moderne fotball’. Enkelte hevder fortsatt at Scolaris sparking er et resultat av en hensynsløs heksejakt fra medias side, mens andre føler det var fortjent.

Chelsea har kun
vunnet 6 av 13 hjemmekamper i år, og har samtidig stakkarslige fire tap (0-1-4) på fem kamper mot Manchester United, Arsenal og Liverpool. De blåkledde aristokratene ligger strandet hele 10 poeng bak Manchester United i Premier League, og har fremvist en form like ustabil som en demontert matrioshka-dukke siden sesongstart i august. Er det da så rart at Scolari fikk fyken?

José Mourinho ble sparket da mannskapet hans ikke videreførte hjemlig dominanse ut i Europa (raskt nok), mens arme Avram Grant måtte gå etter å ha ført Chelsea til finale i Champions League. Det ligger kanskje litt i kortene, men man må være en ubetinget suksess og følgelig vinne alt man kommer over for å virkelig lykkes som personlig ansatt av Abramovitsj.

Scolari tar finanskrisen til sitt forsvar, og hevder han til slutt ble felt av en ‘liten, ustrukturert kjøpekraft’. For ham dreide det seg om å fornye laget med yngre spillere, men måtte nøye seg med Deco (32) og kontraktsløse Miñeiro (33). Sist måned skulle Chelsea kjøpe to-tre solide forsterkninger, men endte opp med en låneavtale for Ricardo Quaresma (26).

Jeg tror derimot
at dagens Chelsea-spillere sitter med hovedansvaret for årets floppsesong. Hva i all verden har skjedd med Didier Drogba (ett eneste mål i årets Premer League)? Ashley Cole? Michael Ballack? Peter Cech? Chelseas neste trener må umiddelbart ta tak i spillergruppen og rette fokus mot det mest grunnleggende av alle ting - nemlig gløden, spillergleden og viljen til å vinne.

Engelske tabloider er allerede godt i gang med å lansere nye trenernavn. Blir det Gianfranco Zola? Avram Grant? Roberto Mancini? Det er mulig det først blir en midlertidig løsning med mulighet for forlengning, selvom Abramovitsj nok helst ser at den ideelle kandidaten dukker opp rett rundt hjørnet. Det betyr vel Guus Hiddink?

Jeg kommer uansett til å savne de flotte intervjuene med den filosofiske bartemannen fra Brasil, som du forøvrig kan se et godt eksempel på nedenfor.

Hvilken trener er nestemann på ønskelisten til Abramovitsj? Legg igjen deres forslag til hvem som bør ta over Chelsea i kommentarfeltet.

8 kommentarer:

  1. synd og skam. han fikk ikke nok tid, eller nok backing fra styret.. kjipt for fotballen at PL mister en såpass bra trener:(

    SvarSlett
  2. Hiddink kommer ikke, han vil til VM. Tror mer på Zola faktisk!

    SvarSlett
  3. Jeg holder en knapp på ranieri til sommeren!

    SvarSlett
  4. kul artikkel! tror zola!

    SvarSlett
  5. Sky Sports mener Rijkaard er klar!

    SvarSlett
  6. Hiddink tar over ut sesongen. http://www.skysports.com/story/0,19528,11661_4910454,00.html

    SvarSlett

Ris, ros? Reaksjon?